Site rengi

Tasarım

Cumhuriyet’in 92. yılında HKP’liler alanlardaydı

30.10.2015
588
A+
A-

Bütün Anadolu Halklarının, özellikle Türkler ile Kürtlerin muazzam mücadelesi sonrası kazanılmış Cumhuriyet, bugün 92 yaşında.

AKP’nin İktidarda olduğu son 13 yılda büyük bir hızla yok edilmeye çalışılan Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmak için Halkın Kurtuluş Partisi İstanbul İl Örgütü olarak Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdik. “Cumhuriyeti Kuranlar ve savunanlar, emperyalistler ülkemizden defolun diyebilenlerdir” yazılı ozalitin, Mustafa Kemal poster ve flamalarının açıldığı basın açıklaması yoğun ilgiyle izlendi.

Açıklama sırasında sık sık “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye”, “Kahrolsun Emperyalizm Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşı’mız”, “Yen Sevr’e Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşı’mız”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol” sloganları atıldı.

Parti adına basın açıklamasını okuyan HKP İstanbul İl Başkanı Av. Pınar Akbina sözlerini; “İnsan soyunun en büyük düşmanlarından hesabı “Katil Amerika Ortadoğu’dan Defol!” diyebilenler soracaktır.

“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyen Mustafa Kemal’in vatan sevgisini örnek alan ve “Vatan aşkını söylemekten ve gereğini yapmaktan korkan hale gelmektense ölmek yeğdir” diyerek insanlığın kurtuluş davasına kendini vakfedenler, Tarihin çöplüğüne göndereceklerdir AB-D Emperyalistlerini ve yerli satılmışları.

“Gerçek devrimciler tanıştıracaklar insan soyunun en büyük düşmanlarıyla çelik bileziği. Tarihteki her zalimin tattığı bu gerçekten, insan soyunun en büyük düşmanları da kaçamayacaktır’’ diyerek bitirdi.

Partimiz İzmir İl örgütü de Cumhuriyet’in 92. yıldönümünde Konak Kemeraltı girişinde eylem yaptı.

Saat 14:00’da Kemeraltı’nda toplanan HKP’liler adına İzmir Milletvekili Adayımız Av. Tacettin Çolak açıklama yaptı.

Çolak açıklamasında “Bugün, Cumhuriyetin 92.yıldönümünde, Cumhuriyetin altını boşaltanlar da, bütün kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalışanlar da “Katil AB-D Ortadoğu’dan Defol” diyemeyen hainlerdir, gafillerdir” dedi.

Konuşması sık sık “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol”, “Emperyalistler İşbirlikçiler Geldikleri Gibi Gidecekler”, “Yeni Sevr’e Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşımız”, “Gün Gelecek Devran Dönecek Tayyipgiller Halka Hesap Verecek” sloganları ile kesildi.

Çolak’ın gerçekleştirdiği basın açıklamasını halkımız da ilgiyle takip etti.

Cumhuriyet’imizin ilanının 92’nci yıldönümünde Antalyalı yoldaşlarımız da flamalarla ve dövizlerimizle alanlardaydı. 29.10.2015

Kurtuluş Partililer